24/09/2024
spot_img

Kako su uhapšena dva biznismena iz Banja Luke i jedan iz Brčkog? MUP RS imao pomoć EUROPOL-a i istražnih organa…./FOTO

Share

Na osnovu naredbi za pretresanje Suda Bosne i Hercegovine, a pod nadzorom Tužilaštva Bosne i Hercegovine, jučer je na području Banje Luke i Brčkog izvršeno više pretresa stambenih objekata i vozila osoba lišenih slobode.

Tom prilikom je pronađena i oduzeta određena poslovna dokumentacija privatnih preduzeća sa različitim djelatnostima u vlasništvu navedenih lica, kao i veći broj mobilnih telefona i računara, vatreno oružje, više skupocjenih putničkih motornih vozila, određena oprema namijenjena za opremanje improvizovane laboratorije za uzgoj i proizvodnju narkotičkih sredstava i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao materijalni dokazi u krivičnom postupku.

U toku današnjeg dana oni će uz izvještaj o izvršenim krivičnim djelima biti sprovedena u prostorije Tužilaštva Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Navedena operativna aktivnost je rezultat višegodišnje međunarodne istrage MUP-a Republike Srpske, Tužilaštva Bosne i Hercegovine, EUROPOL-a i istražnih organa Republike Austrije i Češke.

Po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u akciji provedenoj zajedno sa MUP-om RS-a, u predmetu organizovanog kriminala visokog nivoa, lišeni su slobode Izet Beganović, Adnan Kelecija i Sadik Kevrić. Tužilaštvo je saopćilo da su korišteni i dokazi iz kriptovanih aplikacija, javlja Argument.ba.

Argument.ba

Redakcija
Redakcija
Imate vijest, interesantnu priču. Šaljite na argument.ba@gmail.com ili na viber 063/214-214

Više

Vijesti