24/09/2024
spot_img

Iskustvo dr. Zijada Nišića, Gradonačelnika u Brčkom: Jedan od maratonaca „Vukovar-Srebrenica“ za dlaku izbjegao smrt!

Share

U nedjelju su učesnici ultramaratona “Vukovar-Srebrenica” stigli u Brčko gdje ih je dočekao prim.dr. Zijad Nišić, Gradonačelnik u ovome gradu sa svojim saradnicima.

Dr. Nišić, koji je jedan od vodeći kardiologa u ovoj regiji, odmah je primjetio da jedan od učesnika ultramaratona ima zdravstveni problem, kazala je Argumentu osoba koja je bila na licu mjesta.

Naime, jedan od učesnika imao je tegobe, a dr Nišić je prepoznao simptome infarkta srca.

“Valjda je bilo hitno, pa je Gradonačelnik kazao sekretaru Vlade u Brčkom da odmah tog učesnika ultramaratona odveze u Hitnu pomoć, a svoju sumnju je saopćio i dežurnom ljekaru u Službi hitne medicinske pomoći, što će se nakon detaljnog pregleda pokazati tačnom. Taj učesnik je ostao u bolnici. Ovaj maratonac je imao veliku sreću da je Gradonačelnik u Brčkom vrsni ljekar”, prepričava nam naš sagovornik.

Redakcija Argumenta je pozvala dr. Nišića koji je u telefonskom razgovoru potvrdio da se to dogodilo, ali nije bio raspoložen za detaljniji razgovor.

“Ma nisam ništa posebno uradio. Nemam šta reći osim da je jedan od učesnika zbrinut u Općoj bolnici u Brčkom”, kazao nam je Nišić.

Argument.ba

Redakcija
Redakcija
Imate vijest, interesantnu priču. Šaljite na argument.ba@gmail.com ili na viber 063/214-214

Više

Vijesti