24/09/2024
spot_img

Iz Granične policije Bosne i Hercegovine o defileu Vojske Srbije: Ministarstvo vanjskih poslova je znalo!

Share

Održavanje defilea pripadnika Vojske Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine izazvalo je lavinu reakcija. Mnogi su naveli kako se radi o “napadu na suvernitet Bosne i Hercegovine” i “napadu na dostojanstvo žrtava”. Potražili smo i reakciju Granične policije Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo, jučer je prošao svečeni defile Vojske Srbije kroz Prijedor, Bratunac, Kozaru uoči obilježavanja Bitke na Kozari.

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović rekao je kako Predsjedništvo BiH nije odobrilo ulazak pripadnicima Vojske Srbije u Bosnu i Hercegovinu. Dok su iz Ambasade Srbije u Sarajevu naveli da je notom najavila Ministarstvu spoljnih poslova BiH dolazak pripadnika Vojske Srbije.

Odmah smo potražili reakciju i Granične policije Bosne i Hercegovine. Ovo je njihov odogovor za N1.

“Veleposlanstvo Republike Srbije verbalnom notom, 5. jula 2024. godine, obavijestilo Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da će delegacije Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, studenti i kadeti Kriminalističko-policijskog univerziteta i Vojne akademije iz Beograda posjetiti Bosnu i Hercegovinu. Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je najavilo dolazak i, o navedenom, obavijestilo sve nadležne i relevantne institucije, između ostalog i Graničnu policiju Bosne i Hercegovine”, navedeno je u odgovoru.

No, zvanične reakcije Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine i ministra Elmedina Konakovića još uvijek nije bilo.

Argument.ba

Redakcija
Redakcija
Imate vijest, interesantnu priču. Šaljite na argument.ba@gmail.com ili na viber 063/214-214

Više

Vijesti