24/09/2024
spot_img

Željezničar se vratio na pobjednički kolosijek: U Gabeli je savladan GOŠK

Share

Doigrana je posljednja utakmica šestog kola WWin lige Bosne i Hercegovine, a konačan rezultat susreta glasio je 3:0 u korist Željezničara.

NK GOŠK Gabela je u šestom kolu WWin lige Bosne i Hercegovine ugostio FK Željezničar. Konačan rezultat utakmice glasio je 3:0 u korist Plavih.

Na početku utakmice već u prvoj minuti vidjeli smo pokušaj Haruna Karića, ali je Vasilije Kolak lagano odbranio njegov udarac.

Bio je to samo početak brojnih odbrana koje je večeras napravio golman domaće ekipe.

U sedmoj minuti utakmice dobra lopta Karamarka za Boljevića, ali Mandić ruši fudbalera Željezničara.

Sudija Miloš Gigović pokazuje žuti karton, ipak nakon intervencije VAR-a i prekida dugog sedam minuta Gigović mijenja odluku.
Oglasi

Gigović je odlučio da poništi žuti karton i pokaže direktan crveni karton defanzivcu GOŠK-a.

U naredne dvije minute u dva navrata pokušava Aleksandar Boljević, ali oba udarca brani Kolak.

U 28. minuti utakmice ponovo velika prilika za Željezničar, a ponovo šutira Boljević, međutim Kolak ostaje nesavladan.

Do kraja prvog poluvremena GOŠK je imao dvije šanse preko Mihaljevića i Lukića, ali je to bilo daleko od gola gostujuće ekipe.

Pokušao je Denis Ćorić da razdrma redove svog tima sa čak trostrukom izmjenom na početku drugog poluvremena i to mu je pošlo za rukom.

U igru su ušli Sulejman Krpić, Amer Hiroš i Abdulmalik Al Jaber umjesto Karića, Mirčevskog i Markovića. Ispostavit će se da su te izmjene bile pun pogodak.

U nastavku Al Jaber šalje dobru loptu za Dangubića, ali on loše reaguje.

Pokušao je i Amer Hiroš u 65. minuti utakmice, ali je lopta otišla visoko preko gola. Dvije minute kasnije udarac Boljevića ponovo brani Kolak.

Nije imao Kolak reješenje u 74. minuti utakmice tada je Cvetanoski centrirao loptu na drugu stativu. Kolak je boksuje, ali pravo na nogu Hiroša koji pogađa za 1:0.

Samo minutu nakon toga ponovo Hiroš. Ovoga puta slalom kroz odbranu GOŠK-a, te pokušaj loba, ali je pogodio samo prečku.

Nije GOŠK više mogao izdržati, te su u konačnici primili još jedan pogodak. Cvetanoski je nakon dobre lopte Hiroša spustio za Krpića, a Krpić lagano pogodio praznu mrežu za 2:0.

Postigao je Željezničar još jedan pogodak, a konačan rezuiltat utakmice postavio je Hiroš svojim drugim pogotkom..“

Argument.ba

Redakcija
Redakcija
Imate vijest, interesantnu priču. Šaljite na argument.ba@gmail.com ili na viber 063/214-214

Više

Vijesti