24/09/2024
spot_img

Zaustavljanje propadanje hotela u centru Brčkog

Share

Kancelarija za upravljanje javnom imovinom brčanske Vlade okončala je javni tender za predaju na korištenje hotela „Grand Posavina“ čiji objekat spada i u kulturno hstorijsku baštinu Brčkog, javlja radio Brčko.

„Očekujemo potpisivanje Ugovora sa ponuđačem koji je bio najpovoljniji u odnosu na raspisani javni poziv za iznajmljivanje hotela i to na period od 15 godina, uz mogućnost produženja ugovora na identični vremenski period“, istakla je šefica Kancelarije za upravljanje javnom imovinom brčanske Vlade Dijana Pajić, dodavši da se obaveze zakupca svode na obnovu i restauraciju objekta, a u skladu sa njegovom namjenom i statusom.

Na osnovu premjera i procjene vrijednosti radova za obnovu krova i fasade na objektu predviđena su izdvajanja od oko 1.200.000 KM.

„U ovom trenutku teško je reći koji će rok trebati zakupcu da ispoštuje sve odredbe u vezi sa obnovom i rekonstrukcijom hotela Posavina, s obzirom da će biti moguće egzaktno iskazati, tek nakon što mi kao zakupodavci osiguramo svu tehničku dokumentaciju i dozvole za otpočinjanje radova“, precizirala je Pajić.

Argument.ba

Redakcija
Redakcija
Imate vijest, interesantnu priču. Šaljite na argument.ba@gmail.com ili na viber 063/214-214

Više

Vijesti